De 8 beste wandelroutes met kinderen

Als er één plek op de wereld is die ideaal is om te wandelen, dan zijn het ongetwijfeld de Canarische Eilanden. Hier vinden we een oneindig aantal routes en paden om van te genieten terwijl we een hele reeks landschappen aanschouwen, soms bergachtig, soms maanachtig, woestijn, jungle...

Contenido

Een van de grote charmes van de eilanden is dat er talrijke wandelroutes zijn met verschillende kenmerken en voor alle niveaus. Of je nu een fervent wandelaar bent of op zoek bent naar korte uitstapjes, wat vaak het geval is als je met kinderen reist, het aanbod in de archipel is zeer gevarieerd.

Contenido

Azuaje Ravijn (Gran Canaria)

De volledige rondwandeling is ongeveer 6 km lang, en loopt door een laurierbos waarin je vergezeld wordt door het geluid van water. Soms lijkt alsof we Gran Canaria verlaten hebben en ons in een afgelegen bos bevinden, met houten bruggen, watervallen en spectaculaire vegetatie die ons klein doen voelen ten opzichte van de natuur. Het ravijn is toegankelijk vanuit zowel Firgas als Moya, in het noorden van het eiland.

Contenido

Los altos de Tacoronte (Tenerife)

Deze eenvoudige rondwandeling is slechts 6 km lang en heeft bijna geen hellingen en is dus ideaal voor kinderen. Hij begint in La Esperanza - wanneer je in het dorp aankomt, kun je het beste vragen hoe je bij de Herradura-baan komt - en het is het hele jaar door een prachtige plek, hoewel de herfstkleuren bijzonder mooi zijn. Tijdens dit seizoen maken veel mensen van de gelegenheid gebruik om paddenstoelen te plukken, en het is ook een ideale plek voor hardloopliefhebbers om tijdens hun vakantie in vorm te blijven.

Contenido

Meriga (La Gomera)

Het is moeilijk om maar één route te kiezen in La Gomera, want het Nationaal Park Garajonay is de moeite waard om te voet te verkennen, zo mogelijk millimeter voor millimeter. In het bovenste deel van Agulo vinden we de Meriga, waar je een rondwandeling kunt maken die maar een paar kilometer lang is. Er is veel prachtigs te zien tijdens deze wandeling: de weelderige vegetatie, de vogels die de route  verlevendigen met hun gezang, de beekjes die je onderweg tegenkomt en een prachtige lagune, de ideale plek om onderweg even te pauzeren.

Contenido

Cueva de los Verdes (Lanzarote)

Dit is de perfecte route voor wandelingen met kinderen op Lanzarote, want de wandeling van 2 km is makkelijk en het landschap is spectaculair. Terwijl we op andere eilanden genieten van bossen en sprookjesachtige beekjes, wandelen we hier door een raadselachtig vulkanisch landschap tot we de grot bereiken, die is ontstaan als gevolg van de uitbarstingen van de Corona vulkaan. Het spel van licht en schaduw in de grot is een waar genot voor de zintuigen, de ideale beloning na een gezellige wandeling met het gezin.

Contenido

La Llanía (El Hierro)

Deze rondwandeling in Valverde duurt slechts een paar uur en is een van de populairste van El Hierro omdat de moeilijkheidsgraad laag is en het hoogteverschil nauwelijks 100 m bedraagt. De belangrijkste attractie van deze excursie is het afwisselende landschap, dat ons van het vochtige, dichte woud van El Brezal naar een aantal eenzame landschappen, de caldeira's met zwart zand en de pracht van de spectaculaire El Golfo-vallei voert, die opent naar de zee en wordt omgeven door imposante kliffen die een hoogte van 1.000 meter bereiken.

Contenido

Islote de Lobos (Fuerteventura)

Een goede manier om het eilandje Lobos te voet te verkennen is door het van noord naar zuid over te steken, eindigend met een verfrissende duik in zee na de excursie. De route begint direct bij de aanlegsteiger van Lobos, waar de boot uit Corralejo aanmeert, en biedt ons onder meer vulkaanlandschappen en de spectaculaire berg Caldera. De route is slechts 3,5 km lang, wat deze toegankelijk maakt voor alle leeftijden. Zwemliefhebbers die meer lichamelijke activiteit wensen, vinden hier de ideale plek om te snorkelen.

Contenido

Los Tilos Bos (La Palma)

Dit eiland, vol met paden die geschikt zijn voor alle niveaus, is ideaal om te wandelen. Wild en ruig, hier vind je het eerste natuurgebied op de Canarische Eilanden dat door de UNESCO werd uitgeroepen tot Biosfeerreservaat: het bos van Los Tilos. Omgeven door laurierbossen, kies je uit verschillende routes, sommige langer en complexer en andere eenvoudig, de laatste perfect voor het hele gezin. Het is de moeite waard om enkele uren te wandelen langs het pad El Espigón Atravesado, dat ons naar een uitkijkpunt met prachtige uitzichten brengt en naar de waterval Los Tilos, een spectaculaire plek vlakbij het bezoekerscentrum.

Contenido

Strand van La Cocina en Montaña Amarilla (La Graciosa)

Van de vier belangrijkste wandelroutes op het eiland is Playa de la Cocina misschien wel de meest geschikte voor wandelingen met kinderen. Dit is de wandelroute in La Graciosa die zuidwaarts gaat naar de stranden van El Salado, La Francesa en La Cocina, met Montaña Amarilla als eindpunt van de route. Deze wordt meestal gekozen door mensen die een dagje op het eiland doorbrengen.

De route begint aan het zuidelijke uiteinde van Caleta de Sebo, naast het erkende kampeerterrein Bahía del Salado. Het is een lineaire route, zeer comfortabel en eenvoudig, die langs de kust loopt en van waar je altijd een prachtig uitzicht hebt op de noordkust van Lanzarote met de Famara-kliffen.

Volg gewoon de kustlijn en je kunt niet verdwalen. Op deze route liggen twee van de bekendste stranden van het eiland; het ene vanwege de helderheid en de rust van het turkooisblauwe water, en het andere vanwege de ligging en het kleurcontrast tussen het water en de bergen. De gehele heenweg zonder klim naar de top van de Montaña Amarilla is 6 kilometer lang en duurt lopend ongeveer anderhalf uur als je geen zwemstops maakt op één van de stranden.