De 5 meest Instagramwaardige stranden van de Canarische Eilanden

Met deze kleine strandgids is het niet meer nodig om de mooiste ansichtkaarten van de Canarische Eilanden aan te schaffen, maar kun je ze direct uploaden op je sociale media.

Contenido

Instagram is als een open canvas waar mensen van over de hele wereld de mooiste landschappen van onze planeet delen. Het sociale netwerk biedt een unieke kans om mooie plaatsen te ontdekken buiten de meest toeristische en veelbezochte routes. De Canarische Eilanden zijn ongetwijfeld een van de meest fotogenieke plaatsen, gezien de diverse en spectaculaire landschappen, en dan met name de stranden en wateren van de Atlantische Oceaan.

De archipel telt talrijke stranden waar je je kunt laten meeslepen door de dolce far niente, een duik kunt nemen, watersporten kunt beoefenen, langs de kust kunt flaneren of... een foto van jezelf kunt maken op idyllische plekjes die gegarandeerd een jaloersmakende uitwerking hebben zodra de beelden op sociale media worden gedeeld. Of je nu op zoek bent naar duinlandschappen, fijne gouden zandstranden of vulkanische rotsachtige landschappen met zwart zand, de Canarische Eilanden zijn zonder twijfel de place to be. Plaatsen als Corralejo, Papagayo, Famara, Maspalomas... zijn alom bekend en staan steevast bovenaan de ranglijst van de beste stranden ter wereld. Maar naast deze uitzonderlijke plekken zijn er nog andere fotogenieke hotspots om foto's te maken en te poseren voor veel likes. Dit zijn de 5 meest Instagramwaardige stranden van de Canarische Eilanden.

Contenido

Gran Canaria is een waar paradijs voor instagrammers die op zoek gaan naar de meest spectaculaire hoekjes van het eiland. De diversiteit van de omgeving, weerspiegeld in het landschap, maakt het bijzonder aantrekkelijk voor fotografen. Dit is het geval op het strand van Maspalomas, waar je kilometers fijn goudkleurig zand en een adembenemende uitgestrektheid vindt die bij zonsondergang een idyllisch en oneindig mooi beeld opleveren. Profiteer van je verblijf om het spectaculaire natuurreservaat van de duinen van Maspalomas, die uit de zee oprijzen, te ontdekken en te fotograferen. Ook de bekende vuurtoren van Maspalomas is zonder twijfel een prachtig decor voor je foto's.

Contenido

La Tejita is iets meer dan een kilometer lang, met donker zand en transparant water, en is een van de mooiste stranden van Tenerife. Een perfecte hotspot waar je een aangename dag kunt doorbrengen in een authentieke natuurlijke omgeving. Als je op zoek bent naar privacy, dan vind je die aan een van de uiteinden, vlakbij de Montaña Roja, een prachtige vulkaan vanwaar je ongelooflijke zonsondergangen kunt vastleggen.

Contenido

'Blauwe plas', een naam die geen eer doet aan de schoonheid van deze plek. Hier hebben we te maken met een pantone van verschillende tinten blauw die met elkaar botsen om op de voorgrond te treden. Uit de harmonieuze combinatie ontstaan andere groenachtige, turkooizen tinten, die nog meer contrasteren met de duisternis van de steile vulkanische rotsen die deze maagdelijke en unieke ruimte beschermen tegen de onmetelijkheid van de oceaan, die verderop wacht. El Charco Azul, in El Hierro, is een natuurlijk zwembad waarin elke pose er alleen maar goed uit kan zien.

Contenido

Wandelen op de maan zou het bijschrift kunnen zijn bij elk kiekje dat wordt genomen op het overweldigende strand van Cofete op Fuerteventura. Het ruige landschap met  12 kilometer goudkleurig zand dat zich schijnbaar eindeloos uitstrekt, ingeklemd tussen ruw, kristalhelder water aan de ene en het indrukwekkende en imposante Jandía-gebergte aan de andere kant.

Contenido

Op de Canarische Eilanden moet je rekening houden met het idee dat de moeilijkste wegen naar de beste plekjes leiden. Dit is bijna altijd het geval, en het is ongetwijfeld de moeite waard te ontdekken wat er aan het eind van de weg verborgen ligt. Het strand van Bajo el Risco, op Lanzarote, is een van de natuurlijke schatten die, hoewel moeilijker toegankelijk, het verdienen om ten minste één keer in je leven gezien te hebben én vereeuwigd te worden. Hier bestaat de beschaving niet. Het is hier volledig stil en het enige geluid dat de stilte doorbreekt is het kabbelen van de zee. Kristalhelder water en goudkleurig zand, afgewisseld met vulkanische rotsen en af en toe een inheemse plant schetsen een beeld van een exotisch, uniek landschap. Een wonder dat wordt versterkt door de imposante Risco de Famara, die waakt over het strand dat zich aan zijn voeten uitstrekt. Hoe mooi is het om deze prachtige uitzichten voor altijd vast te leggen op je Instagram profiel en, natuurlijk, in je geheugen...

Contenido

Maar... vergeet niet om je mobiel af en toe weg te leggen.

Want hoewel het maken van foto's van elk moment een waar ritueel voor reizigers is geworden, is het vastleggen van het uitzicht en het oefenen van je poses omgeven door een fantastisch landschap natuurlijk niet alles. De beste manier om te genieten (en anderen te laten genieten) van al het mooie wat een strand te bieden heeft, is het te ondergaan, te beleven en te voelen. En daarvoor moet je de verbinding verbreken. Dus zet van tijd tot tijd je mobiele telefoon uit, adem diep in en uit, en observeer bewust de schoonheid van de natuur om je heen met je ogen – en niet met de lens van je camera. Laat ook je andere zintuigen meegenieten van deze unieke ervaring dankzij de zuivere en schone lucht van de stranden van de Canarische Eilanden. Wij herinneren je aan een wetenschappelijk feit als argument om de verbinding te verbreken: de ionisatie van de zeewind verhoogt het serotoninegehalte, wat helpt om stress te verminderen. Maar dit wordt alleen bereikt als je je technologie uitschakelt en van het moment te geniet.