Cafés en ontmoetingsplaatsen voor telewerkers op Gran Canaria

Belangrijke plaatsen voor telewerkers op Gran Canaria

Gran Canaria is momenteel een van de meest aantrekkelijke locaties voor telewerkers en digitale nomaden, met een geconsolideerde en groeiende gemeenschap telewerkers. Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland, is gekozen als een van de favoriete bestemmingen voor telewerkers uit heel Europa.

Contenido

De kosmopolitische sfeer, de uitstekende verbindingen (het internationale vliegveld van Gran Canaria verbindt het eiland met 109 bestemmingen die door 48 vliegtuigmaatschappijen worden geëxploiteerd), het uitgebreide netwerk van hulpmiddelen voor telewerkers... en het brede scala aan culturele en vrijetijdsactiviteiten hebben van Gran Canaria een TOP-bestemming gemaakt op de belangrijkste ranglijsten en in de gidsen voor telewerkers over de hele wereld.

En tegenwoordig is Gran Canaria een grote telegemeenschap. De belangrijkste redenen die werknemers op afstand noemen om het als hun favoriete bestemming te kiezen, zijn het uitzonderlijke klimaat, een uitstekende internetverbinding en de ruime beschikbaarheid van coworking- en coliving-ruimtes om te netwerken. Natuurlijk speelt het open karakter van de eilandbewoners een rol en de vele vrijetijdsmogelijkheden die het eiland hen biedt.

Contenido

Enkele van de belangrijkste gemeenschaps-, ontspannings- en ontmoetingsplaatsen voor telewerkers op Gran Canaria zijn:

Contenido

De hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria, is een referentie op het gebied van diensten voor telewerkers, die hier verschillende opties kunnen vinden om te wonen en te telewerken. Het eiland biedt zo’n  30 coworking-ruimtes en verschillende coliving-ruimtes, met een breed aanbod, niet alleen wat betreft diensten maar ook qua prijzen. De gedeelde ruimtes hebben zich dan ook met doorslaand succes over de stad verspreid, waardoor telewerkers die de stad bezoeken hun werkruimte kunnen combineren met een thuis waar ze werk- en levenservaringen kunnen uitwisselen.

Contenido

Gran Canaria toont een grote betrokkenheid voor het segment van digitale nomaden. Zozeer zelfs, dat sinds 2016 het evenement Nomad City Festival, op het eiland wordt gehouden, een internationale conferentie rond telewerkers en digitale nomaden die meer dan 300 deelnemers uit verschillende landen en 30 internationale experts over de nieuwe trends in telewerken bij elkaar heeft gebracht.

Contenido

Om werknemers op afstand tijdens hun verblijf op het eiland te begeleiden, biedt Gran Canaria hen via verschillende organisaties ondersteuning en advies om hen te helpen zich thuis te voelen en hen bewust te maken van het brede netwerk van diensten dir voor hen beschikbaar zijn. Gran Canaria is een ontmoetingspunt voor telewerkers die naar verschillende delen van het eiland zijn uitgewaaid.

PROEXCA: Organisatie die ondersteunende programma's, hulp en adviesdiensten aanbiedt voor de promotie en internationalisering van bedrijven.

Repeople: Organisator van de evenementen "Repeople Conference" en "Nomad City Festival" en een brede gemeenschap die ernaar streeft een ecosysteem voor telewerkers op Gran Canaria op te bouwen.

SPEGC: De Sociedad de Promoción Económica de Gran Canaria is een instelling waarmee de Cabildo de Gran Canaria (het eilandbestuur) bedrijven en ondernemers op het eiland helpt promoten door middel van verschillende ondersteunende en adviserende initiatieven.

Contenido

De gemeenschap van telewerkers van Gran Canaria is een van de meest geconsolideerde en actieve gemeenschappen op de archipel. Op de online kanalen en sociale netwerken worden regelmatig vacatures, relevante informatie, vrijetijds- en amusementsactiviteiten, interessante plaatsen voor telewerkers, enz gepubliceerd. Hieronder volgen de belangrijkste gemeenschapsgroepen van telewerkers op Gran Canaria.

Gran Canaria Digital Nomads Facebook Group 

Gran Canaria Digital Nomads Meetup Group 

Live it up, Las Palmas!

Contenido

Aangezien het niet alleen om werk gaat, heeft Gran Canaria een grote verscheidenheid aan cafés en restaurants waar telewerkers na het werk naartoe kunnen gaan of waar ze zelfs kunnen telewerken vanuit deze aangepaste ruimtes onder het genot van een kopje koffie of een drankje. Enkele daarvan zijn:

Contenido

Un Lugar Café Workspace (Las Palmas de Gran Canaria)

Caracolillo Coffee (Las Palmas de Gran Canaria)

The Couple (Las Palmas de Gran Canaria)

Talleres Palermo (Las Palmas de Gran Canaria) 

Cool Beans (Las Palmas de Gran Canaria)

Calma Café (Maspalomas)

Soledad Big Waves (Moya)

Contenido

Volgens de prestigieuze uitgever van reisgidsen Lonely Planet is Las Palmas de Gran Canaria een van de meest complete stedelijke bestemmingen voor freelancers en zelfstandigen die overwegen om reizen en werk te combineren. Met name de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, een stad die door deze publicatie wordt aangemerkt als een van de populairste bestemmingen voor telewerkers uit heel Europa.