Björn Koreman: de wonderatleet traint op de Canarische Eilanden

Als hem een paar jaar geleden verteld was dat hij een professionele atleet zou worden en naast grootheden als Eliud Kipchoge, Joshua Cheptegei of Kenenisa Bekele zou lopen, zou hij het niet hebben geloofd.Björn Koreman stapte de atletiekwereld in op 21-jarige leeftijd, toen hij nog een pakje sigaretten per dag rookte en handtekeningen verzamelde van sporters die nu zijn teamgenoten zijn.Koreman, die de vierde Nederlandse atleet was die de limiet haalde om zijn land te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van Tokio 2020, heeft in Tenerife een van zijn favoriete bestemmingen om zich voor te bereiden op het wedstrijdseizoen omdat, zegt hij, "het een paradijs is om te trainen".

Contenido

Je begon met hardlopen op 21-jarige leeftijd, toen je nog een pakje sigaretten per dag rookte, en nu behaal je resultaten waarmee je kunt deelnemen aan de Olympische Spelen en ben je teamgenoot van triatleten als Eliud Kipchoge, Joshua Cheptegei en Kenenisa Bekele in het NN Running Team. Hoe is het om samen met hen te hardlopen en wat heeft deze sport waaraan je verslaafder bent dan aan roken?

Hardlopen helpt me om fit te blijven, maar ook om het beste in mezelf naar boven te halen.Voordat ik aan hardlopen begon, dronk en rookte ik alleen maar, en ik had ik geen grote doelen in het leven.Na mijn eerste race voelde ik dat ik ervoor wilde gaan.Daarnaast geeft het me veel vrijheid en stimuleert het me om het beste in mezelf naar boven te halen.

Je liep je eerste 5 kilometer in 20 minuten en was de vierde Nederlandse atleet die de limiet haalde voor de Olympische Spelen van Tokio, maar uiteindelijk kon je je land niet vertegenwoordigen op de Spelen.Dit was na de verwonding die je opliep toen je probeerde een inbreker tegen te houden. Hoe heb je dat bericht verwerkt?

Helaas heb ik die plaats niet gekregen...Ik heb genoten van onze zilveren medaille van Abdi Nageeye die als tweede na Eliud Kipchoge finishte, dus ik ben erg trots op mijn teamgenoten.Ik kijk uit naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024!

ID
me-quote-a9b2a70a-0ed0-4920-b847-e7503aaed0d2
Cita

Hardlopen helpt me om fit te blijven, maar ook om het beste in mezelf naar boven te halen.

Alineación texto
Centro
Imagen
Bjorn Koreman en Tenerife 3
Bjorn Koreman en Tenerife 3
Contenido

Je hebt momenteel persoonlijke records van 14.07 op de 5000 m en 29.22 op de 10.000 m, ongetwijfeld het resultaat van je vasthoudendheid en trainingsroutine, en je hebt Tenerife als bestemming in je trainingskalender opgenomen.Waarom koos je voor de Canarische Eilanden?Wat vond je van het trainen op het eiland?

Voor mij was het een verrassing.Ik was nog nooit op het eiland geweest en alles was geweldig: het weer, de wegen om op te hardlopen, de baan... alles was ronduit geweldig.Mijn manager vertelde me dat Sifan Hassan daar trainde, dus we hebben er niet lang over nagedacht.Zowel Luuk Maas als ik waren op zoek naar een goede plek en goed weer, dus besloten we te gaan en we gaan er vast en zeker weer naar toe!

Je hebt de hele wereld rondgereisd op zoek naar de beste trainingsplekken, hoe zou je Tenerife omschrijven, wat onderscheidt dit eiland van andere trainingsbestemmingen voor een atleet?

Het klimaat is ideaal voor een trainingsstage en het eiland heeft vele andere factoren die voor het trainen belangrijk zijn.Je hebt veel hoogtemeters, je kunt op zeeniveau trainen of naar de Teide gaan, een grote verscheidenheid aan wegen en terreinen... het is een paradijs om te trainen. 

Contenido

Kun je ons vertellen wat jouw favoriete plek op Tenerife is?

De Teide.

En je top 3 trainingsplekken op het eiland?

De Teide, het Olympisch Stadion in Arona en de onverharde wegen van het eiland.

Wat mogen we niet missen op de Canarische Eilanden?

Ik zou zeggen dat als je naar de Canarische Eilanden gaat, je op je rustdagen of na een zware sessie van de eilanden moet genieten, breng een bezoek aan de bergen of het strand, het zijn perfecte eilanden om bij te komen en te ontspannen!

ID
me-quote-5e2abf75-0e64-4e6c-8388-9968a4b50160
Cita

De Canarische Eilanden zijn een perfecte plek om bij te komen en te ontspannen.

Alineación texto
Centro