Arguineguín, het paradijs voor de Noren in het zuiden van Gran Canaria

De unieke schoonheid van Arguineguín en het klimaat hebben veel Noorse burgers over de streep getrokken om ieder jaar weer terug te keren naar deze plaats in het zuiden van Gran Canaria om er enkele weken door te brengen.

Contenido

Arguineguín, een klein vissersdorp in de gemeente Mogán in het zuiden van Gran Canaria, ligt de Noren al tientallen jaren na aan het hart. Met de komst van de winter besluiten veel inwoners van dit Scandinavische land naar het eiland af te reizen voor een langere vakantie dan normaal.

In de afgelopen 60 jaar is het eiland uitgegroeid tot 's werelds belangrijkste toeristische bestemming voor Scandinaven. Van de 500.000 Noorse toeristen die de Canarische Eilanden elk jaar bezoeken, kiest meer dan de helft (zes op de tien Scandinavische toeristen) voor Gran Canaria om er te ontspannen.

Contenido
Contenido

Er zijn een aantal redenen waarom deze kustplaats in het zuiden van Gran Canaria de favoriete winterbestemming is van veel Noren:

Contenido

Net als iedere andere kustplaats op de Canarische archipel geniet Arguineguín het hele jaar door van zachte temperaturen en veel uren daglicht, waardoor bezoekers de hele dag door van het strand en de buitenactiviteiten kunnen genieten. En omdat het amper regent is het een idyllische plek om te overwinteren in zomerse kleding en met alle comfort.

Contenido

Een van de meest gewaardeerde aspecten voor Noren die de kust van Arguineguín bezoeken zijn de stranden, stranden voor ieders wensen, droomlandschappen en onvergetelijke zonsondergangen.

Las Marañuelas is het belangrijkste strand, met zwart vulkanisch zand. Het is ideaal om te snorkelen en te genieten van de prachtige zeebodem die de Canarische Eilanden te bieden hebben. Een andere populaire optie is het strand El Pajar, met zijn traditionele restaurants waar je kunt genieten van Canarische of internationale gerechten, waaronder natuurlijk de Noorse keuken.

Anfi del Mar, een resort opgericht door de Noor Björn Lyng, heeft een strand van goudgeel zand gelegen tussen de plaatsen Arguineguín en Puerto Rico met restaurants, parasols, ligstoelen en alles wat je nodig hebt om te genieten van de voordelen van de zon die in dit kustgebied in het zuiden van Gran Canaria vele uren per dag schijnt.

Contenido
Contenido

Arguineguín is een perfecte enclave voor het beoefenen van willekeurig welke buitensport dankzij de geweldige weersomstandigheden die eigen zijn aan de Canarische Eilanden. Voor liefhebbers van wateractiviteiten zijn er veel mogelijkheden in de plaatselijke haven, waar je boten kunt huren of je kunt inschrijven voor verschillende sporten, zoals duiken of snorkelen.

Golfliefhebbers hebben ook geluk, want in de buurt van Arguineguín liggen verschillende golfbanen met faciliteiten die alle nodige diensten en voorzieningen omvatten.

En als de bezoeker de voorkeur geeft aan wandelen, zijn er vanuit deze stad talloze routes die natuurliefhebbers de mogelijkheid bieden om enkele van de mooiste natuurlandschappen van Gran Canaria te leren kennen.

Contenido

Arguineguín biedt bezoekers een veelheid aan accommodaties met allerlei uiteenlopende opties. Sommige Noorse bezoekers kiezen voor het eerder genoemde resort Anfi del Mar, een complex met meer dan 7.000 bedden, verschillende clubs en twee golfbanen, een ware oase om te genieten van de Canarische Eilanden.

Contenido
Contenido

De Noorse bezoeker kan de lokale gastronomie proeven in de vele restaurants in en rond de stad, zoals bij het vissersgilde in Puerto de Arguineguín, waar je enkele van de beste gerechten van de gastronomie van de Canarische Eilanden kunt proberen, waaronder verse vis afkomstig van de kust van het eiland.  Een andere optie is een bezoek aan de plaatselijke markt, waar je verse lokale producten kunt vinden, maar ook ambachtelijk handwerk, bloemen en planten.

De hechte band die door de jaren heen is ontstaan tussen de Noorse bevolking en Arguineguín, maakt het gemakkelijk voor eerstgenoemden om hun heimwee te stillen door bij een van de Noorse winkels in het dorp binnen te stappen.  Zoals bijvoorbeeld het Norsk Butikk & cafe, een ideale plek voor een kopje koffie of een biertje, of om enkele traditionele Noorse producten te kopen. Typisch Noorse producten zijn ook te vinden in de verschillende supermarkten in de plaats.

Contenido

Voor je gezondheid zorgen is gemakkelijk in Arguineguín, dankzij de uitstekende temperaturen het hele jaar door in het zuidelijke deel van Gran Canaria en de talloze mogelijkheden om buiten te sporten. Bovendien heeft elke Noorse bezoeker die het gebied voor een langere vakantie aandoet, het Noors medisch centrum Gran Canaria tot zijn beschikking, een kliniek met moderne faciliteiten die alle Scandinavische reisverzekeringen accepteert en natuurlijk diensten in het Noors aanbiedt voor patiënten die dat willen.

 

Contenido

Naast een spectaculair klimaat, een prachtig landschap en een veelheid aan beschikbare diensten, zal de Noorse bezoeker die langere tijd in Arguineguín wil doorbrengen gemakkelijk landgenoten ontmoeten die Arguineguín ook als hun bestemming hebben gekozen.

Een voorbeeld is de Noorse club in Arguineguín, een ontmoetingspunt voor Scandinaviërs die een deel van het jaar in het zuidelijke deel van Gran Canaria wonen. Met een geschiedenis van meer dan 35 jaar en meer dan 700 leden organiseert het in het winterseizoen dansworkshops, wandeltochten, jeu-de-boulewedstrijden, uitstapjes en excursies.

De Noorse kerk (Sjømannskirken, de zeemanskerk) is een ander regelmatig ontmoetingspunt voor de Noorse gemeenschap in het zuiden van Gran Canaria. De activiteiten van deze kerk gaan veel verder dan de gebruikelijke religieuze diensten, want de leden van deze gemeenschap organiseren activiteiten voor kinderen en jongeren, vrijwilligerswerk, schoonmaak, spelletjes, enz.

Het Norskeplassen (Noors palmbos), dat een prachtig uitzicht biedt op Puerto Rico en de Atlantische Oceaan, is erg populair bij de Noorse bezoekers van Gran Canaria. Vanuit dit gebied kunnen natuurliefhebbers excursies maken naar het noorden van het eiland om een aantal van de mooiste natuurgebieden van het eiland te bekijken.

Imagen

Het uitzonderlijke klimaat, de stranden, de comfortabele accommodatie, de garantie van een gezondheidszorg en de eindeloze mogelijkheden om in een rustige omgeving van het buitenleven te genieten, hebben van Arguineguín een van de favoriete toevluchtsoorden voor Noren gemaakt om langere tijd in het buitenland door te brengen.