7 tips voor het plannen van een reis van langere duur naar de Canarische archipel

De beste ideeën en aanbevelingen voor het organiseren van een reis van meer dan 30 dagen op de Canarische Eilanden.

Door hun geografische ligging, op slechts een paar uur vliegen van de Europese landen, het uitstekende klimaat, de schoonheid van de landschappen en het rustige levensritme, zijn de Canarische Eilanden een ideale bestemming voor een reis van langere duur en bieden ze bezoekers alles wat ze nodig hebben voor een vitale pauze en de stress te ontvluchten.

Contenido

De Canarische Eilanden hebben een uitzonderlijk zacht klimaat, met het hele jaar door zon en heel weinig regen. Daarom hoeven bezoekers hun koffers niet vol te stoppen met zware jassen maar kunnen integendeel kiezen voor lichte kleren om van het mooie weer te genieten en vergeet niet zonnebrand te gebruiken om je huid te beschermen.

Contenido

De geografie van de Canarische Eilanden biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en microklimaten op slechts een paar vierkante kilometer. Zo kun je kiezen voor de kust als verblijfplaats, waar je kunt genieten van enkele van de meer dan vijfhonderd stranden en het water van de Atlantische Oceaan; voor stedelijke enclaves met tal van vrijetijds- en culturele aanbiedingen en moderne infrastructuren; of voor een landelijke omgeving in direct contact met de natuur zonder afgesneden te zijn van basisvoorzieningen. Dit alles genietend van de milde temperaturen het hele jaar door.

Contenido
Contenido

De geografische omstandigheden en het klimaat van de Canarische Eilanden maken de archipel tot een perfecte bestemming voor het beoefenen van iedere sport, en met name de buitensporten. Wandelen, duiken, fietsen, zwemmen...? Welke sport je ook beoefent, de Canarische Eilanden bieden in ieder seizoen van het jaar een alternatief om te trainen. 

Voor de watersportliefhebbers bieden de stranden, kusten en jachthavens de mogelijkheid om een groot aantal disciplines te beoefenen en in veel gevallen behoort het huren van materiaal of boten tot de mogelijkheden.

Contenido

Anderzijds vinden de liefhebbers van sporten als fietsen, fitness of atletiek alle benodigde faciliteiten om te trainen. Bovendien vormen de Canarische Eilanden het perfecte decor voor tal van internationale sportevenementen.

Contenido

De Canarische archipel heeft een breed cultureel aanbod. Bioscopen, theaters, expositieruimtes, musea, bibliotheken, concertzalen, evenementen... Het is niet moeilijk om activiteiten te vinden voor een breed en uiteenlopend publiek.

Contenido

Bezoekers die langere tijd op de eilanden komen doorbrengen, kunnen de diepgewortelde tradities en gewoontes van dichtbij ervaren tijdens traditionele festiviteiten, zoals processies, ambachtelijke markten waar handwerk wordt verkocht en andere evenementen die hen helpen om de cultuur van de archipel beter te leren kennen. Veel van deze evenementen worden buiten gehouden waarbij gebruik wordt gemaakt van de uitstekende temperaturen het hele jaar door.

Contenido

Voor wat betreft de accommodatie, heeft de toerist die van plan is om te genieten van een langer verblijf op de Canarische Eilanden een reeks alternatieven die aan ieders wensen voldoen. Voor degenen die op zoek zijn naar luxe bieden de Canarische Eilanden een breed scala aan geweldige hotels, waarvan de meeste aan zee liggen.

Contenido

Voor hen die graag in de directe omgeving van de natuur willen verblijven, bieden alle eilanden een ruime keuze aan accommodaties: emblematische hotels, landelijke huizen met een eigen karakter, statige herenhuizen die meer dan honderd jaar oud zijn en waar je de inheemse flora en fauna van de eilanden kunt ontdekken... En als je kiest voor een stedelijke bestemming, dan bieden de grotere steden van de eilanden voortreffelijke mogelijkheden. Elke accommodatie is goed om te genieten van het levensritme en het klimaat van de archipel.

 

Contenido
Contenido

Wie een reis van langere duur naar de Canarische Eilanden willen maken, zal het qua voorzieningen aan niets ontbreken, of ze nu alleen reizen of met zijn gezin. Op het gebied van telecommunicatie beschikt de archipel over een van de beste internetverbindingen van Europa, met een gegarandeerde dataverbinding op vrijwel iedere plek op de eilanden. 

Het is ook heel eenvoudig om bankkantoren, supermarkten van verschillende ketens en een ruim aanbod aan etablissementen en winkelcentra voor allerlei aankopen te vinden. En het is ook eenvoudig om bedrijven te vinden waar auto’s voor een langere periode gehuurd kunnen worden, en verzekeringsmaatschappijen met verschillende aanbiedingen in ziektekostenverzekeringen voor buitenlanders op de eilanden, zodat de dekking van diensten volledig gegarandeerd is.

Contenido

Het is heel eenvoudig om je op de eilanden van de archipel te verplaatsen en de steden, dorpen, landschappen en natuurgebieden te leren kennen terwijl je geniet van het mooie weer dankzij de vele alternatieven die de bezoeker ter beschikking staan en vrijwel iedere plek is bereikbaar met een huurauto, taxi, bus of zelfs tram.

Maar een van de grootste voordelen van een langer verblijf op de Canarische Eilanden is de mogelijkheid om verschillende eilanden van de archipel te bezoeken. Hiertoe zijn er verschillende vervoersmogelijkheden die aan elke behoefte voldoen, op een zeer comfortabele en snelle wijze.moda y rápida.

Imagen

Kortom, de Canarische Eilanden bieden een gevarieerd cultureel aanbod, een onovertroffen klimaat en een infrastructuur van diensten die ideaal is voor het plannen van een reis van langere duur. Het is dan ook de perfecte bestemming voor die bezoekers die het voorrecht hebben om van hun verblijf én van de bestemming te genieten zonder zich te hoeven haasten.