6 coworking-ruimtes op de Canarische Eilanden

Coworking-ruimtes zijn essentiële ruimtes voor telewerkers. De kenmerken en diensten die ze bieden, kunnen doorslaggevend zijn bij de keuze van de plek om te telewerken

De Canarische Eilanden bieden een breed scala aan coworking-ruimtes die voldoen aan de behoeften van freelancers en zelfstandigen die besluiten om op afstand te werken. De archipel telt meer dan 70 coworking-ruimtes verspreid over 5 van de 8 eilanden. De gebruikers van deze coworking-ruimtes kunnen onder andere gebruikmaken van vergaderruimtes, een snelle internetverbinding of een veilige werkplek.

Contenido

Hier geven we 6 voorbeelden van coworking-ruimtes die perfect zouden kunnen zijn om je avontuur op de Canarische Eilanden te beginnen:

Contenido
Contenido

The House is een coworking-ruimte in het hartje van Las Palmas de Gran Canaria, een van de steden met het grootste aanbod van dit soort ruimtes en waar de cultuur van werken op afstand het meest ontwikkeld is.

Een oud gebouw van 3 verdiepingen met een groot terras dat is omgebouwd tot een kantoor, dat niet alleen de basisvoorzieningen biedt om te kunnen werken, maar ook een omgeving waarin je kunt samenwerken met verschillende profielen. Het ontbijt in de keuken, de mogelijkheid om Engels of Spaans te leren of de bijeenkomsten op het terras om te genieten van het heerlijke weer, zijn kenmerken die The House tot een perfecte plek maken om te telewerken.

Contenido

Het heeft 2 keukens, 2 overdekte terrassen, meer dan 60 bureaus en vergaderzalen. Bovendien is in het hele gebouw snel internet beschikbaar (600 MB download en 600 MB upload via draadloze en bekabelde verbindingen) en is het 24/7 toegankelijk via een smartphone-app.

 

Contenido

Arca de Babel is een van de eerste coworking-ruimtes in Santa Cruz de Tenerife in het centrum van de hoofdstad van Tenerife. Het is gericht op ondernemers, freelancers, startups en digitale nomaden in de stijl van de beste internationale coworkings om een grote gemeenschap van professionals te genereren.

Contenido

Ze presenteren zich als een lokale ruimte die openstaat voor internationale connecties en wordt beheerd vanuit de visie om te innoveren en samenwerking tussen de leden te bevorderen. Ze werken met de babel, een collaboratieve munteenheid, waarmee alle coworking-diensten betaald kunnen worden.

Arca de Babel biedt individuele werkplekken, met maandelijkse, flexibele of dagelijkse tarieven, evenals pauzeruimtes en een verscheidenheid aan zalen en kantoorruimtes die kunnen worden omgebouwd tot bureaus en kantoren met meer privacy.

 

Contenido

repeople Coworking is een coworking-ruimte, een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap van telewerkers op Gran Canaria. Het is gelegen in het hartje van de hoofdstad en biedt een productieve werkomgeving waar je kunt netwerken met andere professionals en kennis en kansen kunt delen. 

Contenido

repeople Coworking is 24/7 toegankelijk en biedt verschillende werkplekken met ergonomische stoelen en alles wat je nodig hebt om in perfecte omstandigheden te werken. Er zijn ook vergaderzalen en trainingsruimtes waar je bijeenkomsten met klanten of verschillende evenementen kunt houden.

De ruimte met een glasvezelverbinding die een symmetrische internetsnelheid van 600/600 Mbps biedt, is aan de behoeften van iedere gebruiker aangepast. Daarnaast heeft repeople een van de meest geconsolideerde online gemeenschappen voor telewerkers, die waarde, mogelijkheden en kennis biedt via het online platform.

Contenido

Coworking NOMAD is meer dan een coworking-ruimte alleen. Het is een gemeenschap van ondernemers, creatieve mensen en freelancers die streven naar samenwerking en synergie, met als doel zowel persoonlijk als professioneel te groeien.

In het centrum van Santa Cruz de Tenerife heeft Coworking NOMAD een grote werkruimte, snelle internetverbinding (wifi/glasvezel 600 MB), vergaderruimtes en een pauzeruimte met koffiezetapparaat, magnetron en koelkast. 

Daarnaast, sleuteltoegang 24 uur per dag en beveiliging met alarm. Het biedt een omgeving voor samenwerking en participatie door middel van evenementen, ontbijten, lezingen of workshops met de bedoeling de band te versterken.

Contenido

Coworking NOMAD biedt bedrijven, freelancers of andere professionals ook de mogelijkheid hun bedrijf te domiciliëren, met hoofdkantoor in Tenerife. Met deze dienst beheert Coworking NOMAD de correspondentie, ontvangt gewone of aangetekende post, stuurt eventuele post door, enz.

Contenido

Coworking Punto is een coworking-ruimte in het noorden van Fuerteventura, een van de gebieden van het eiland die het meest worden bezocht door telewerkers. Het biedt freelancers en ondernemers een ruimte waar ze hun projecten kunnen ontwikkelen en zowel professionele als persoonlijke relaties kunnen opbouwen.

Contenido

De faciliteiten in Corralejo omvatten individuele werkplekken en vergaderruimten voor maximaal 8 personen met diensten als onder andere projector en flip-over. Ze kunnen per uur, dag of zelfs per maand worden geboekt. Ze bieden ook digitalisering van documenten, inbinden, opladen van mobiele telefoons en printservices aan. 

Fuerteventura heeft unieke landschappen en kenmerkt zich door zijn stranden en het beoefenen van sporten zoals kitesurfen, windsurfen en fietsen. Werknemers op afstand kunnen hun werk combineren met vrijetijds- of sportactiviteiten. 

Contenido
Contenido

The Square is een werkruimte in het centrum van Arrecife, de hoofdstad van het eiland en het gebied waar de grootste gemeenschap van telewerkers van Lanzarote te vinden is. Het heeft ruime faciliteiten waar je zowel privékantoren als bureaus in gemeenschappelijke ruimtes kunt huren. Het zijn ruimtes met veel licht voorzien van een glasvezel internetverbinding, airconditioning en een geweldige werkomgeving. 

The Square is een perfecte werkplek om de projecten te ontwikkelen die we in gedachten hebben en met meer creativiteit en inspiratie in de hoofdstad van Lanzarote te werken.