12 maanden, 12 golven: op de Canarische Eilanden kun je het hele jaar door surfen

Eindeloze zonnige dagen, stabiel weer en een watertemperatuur van rond de 20 graden. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom professionele surfers op elk moment van het jaar voor de Canarische Eilanden kiezen om er te trainen.

Contenido

Het grote aantal stranden en verschillende golven zijn redenen te over om de Canarische Eilanden aan te merken als het Mekka van de surfsport van Europa.

Op de Canarische Eilanden kun je het hele jaar door surfen, en hoewel het beste seizoen de herfst-winter is, zijn er op elk moment van het jaar talrijke surfspots waar je goed kunt surfen. We stellen er een voor elke kalendermaand voor, misschien ken je ze?

Imagen
Gran Canaria. Las Canteras. Confital
Gran Canaria. Las Canteras. Confital
Contenido

El Confital (GranCanaria)

Hier zijn vooral snelle en krachtige golven, aanbevolen voor ervaren surfers. De barrels zijn wereldwijd bekend en bij goede dagen kunnen de golven tot drie meter hoog zijn.

Er is een rechtse barrel en, om er optimaal van te genieten, kun je er het beste vanaf twee uur vóór tot twee uur na hoogwater op surfen. In februari kan de watertemperatuur in dit gebied hooguit 19 ºC halen, zodat het raadzaam is neopreen van ten minste 3/2 mm dik te gebruiken.

 

Imagen
Surf
Surf
Contenido

Los Lobos (Lobos)

De rechtse van het Islote de Lobos komt niet vaak voor, maar wanneer de omstandigheden optimaal zijn zoals in januari, wanneer de wind veelal vanuit het zuiden waait en de deining uit het westen komt, is het een perfecte golf voor wat betreft kwaliteit, secties en lengte.

De rechtse van Lobos, de langste golf van de Canarische Eilanden, is tot 500 meter lang en loopt langs de kust op tot hij in zee verdwijnt. In de secties kunnen ervaren surfers laten zien wat ze kunnen en gebieden vinden voor de meest radicale manoeuvres.

Imagen
Surf en Igueste
Surf en Igueste web
Contenido

Igueste de San Andrés (Tenerife)

In Igueste de San Andrés is er een linkse golf boven een vlakke bodem met kiezels en fijn zand aan het einde waar surfers het hele jaar door van kunnen genieten.

De golf heeft verschillende secties en op de eerste top, El Cabezo genoemd, surfen de surfers door de barrel en maken bochten tot ze het zandgebied bereiken.

 Het werkt bij zeer zware zee en sterke wind, beide uit het noordoosten.

Imagen
San Juan Lanzarote
San Juan Lanzarote web
Contenido

Izquierda de San Juan (Lanzarote)

In dit deel van het eiland vermengen de vulkanische rotsbodems zich met het zand, waardoor riffen ontstaan die de surfers golven bieden die krachtig en snel of langzaam en vriendelijk kunnen zijn.

Er zijn altijd toppen die surfers van elk niveau uitdagen, vanwege de lengte en kromming van het strand en omdat het beschermd ligt door de passaatwinden van het eiland La Graciosa .

Imagen
Surf Corralejo
Surf Corralejo
Contenido

El Moro (Fuerteventura)

Gelegen midden in het natuurpark van de duinen van Corralejo, is het strand van Moro geschikt voor surfers van elk niveau, met goede golven het hele jaar door.

Het beste seizoen voor gevorderde surfers is echter de late lente, omdat de wind dan meestal uit noordoostelijke richting waait.

Contenido

El Socorro (Tenerife)

Het is een van de meest betrouwbare spots van het eiland, waar je bijna het hele jaar door kunt surfen, volgens degenen die er vaak komen.

Deze spot ligt in Los Realejos, en met zijn noordwestelijke ligging is het bestand tegen de deining die vanuit elk punt uit het noorden van Tenerife komt. Experts zeggen dat de beste omstandigheden om hier te surfen zich voordoen wanneer de wind uit het zuidwesten waait, in linkse en rechtse golven boven een vlakke rotsachtige bodem met zand.

Er kan bij alle getijden worden gesurft, op voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met de stromingen.

Imagen
El Socorro
El Socorro
Imagen
Ola del mar
Ola del mar
Contenido

El Vagabundo (GranCanaria)

Het is een spot met een zanderige bodem of beachbreak met zowel rechtse als linkse golven die soms breken om barrels en hellingen te vormen waar de professionele surfer zich mee kan vermaken.

Er staat een constante deining en in de zomer biedt het de beste omstandigheden om te surfen. De beste windrichting is de zuidenwind en de kwaliteit van de golven wordt niet beïnvloed door het getij.

Imagen
Surf El Burro
Surf El Burro
Contenido

In de zomer worden de golven vaak beïnvloed door de noordenwind, dus in de maand augustus moet je naar het oosten van de eilanden gaan om goede golven te vinden.

Het strand El Burro, beschermd tegen de passaatwinden door het eilandje Lobos en met linkse golven op een vulkanisch rif en zandbodem, is een uitstekende optie.

Het is een spot voor surfers van gemiddeld niveau die het best werkt bij laag en halfhoog tij, waar surfers dankzij een constante noordelijke deining gegarandeerd een intense surfdag zullen beleven.

Contenido

Mosca point (GranCanaria)

Het is een van de beste linkse golven op GranCanaria en ook de langste. De spot wordt veel bezocht door bodyboarders, longboarders en surfers, en er kan goed gemanoeuvreerd worden op de golf met secties met barrels. De spot is echter niet erg regelmatig en biedt slechts een paar dagen per jaar goede condities wanneer de deining uit het noordoosten komt en er westenwind staat, dus je moet de weersvoorspelling raadplegen voordat je hier gaat surfen.

Imagen
CostayPlaya-Surf
CostayPlaya-Surf
Contenido

Majanicho is de thuisbasis van The Bubble, een korte, explosieve rechtse die hard over het rif breekt en barrels van wereldklasse biedt. Een van de beroemdste golven van het eiland, alleen geschikt voor ervaren surfers en het beste bij middelhoog- en laagwater.

Contenido

Velen beweren dat het de beste golf van Lanzarote is, maar hij is gevaarlijk als je hem niet goed kent. Hij biedt surfers een explosieve en zeer snelle rechtse, en een lange linkse met meerdere pits. De beste omstandigheden doen zich voor bij een noordelijke deining en noordoostenwind.

Contenido

In het zuiden van het eiland kun je de Spanish Left of de linkse van Las Palmeras vinden, een van de meest gewaardeerde golven van de Canarische Eilanden, een surfspot waar de World Surf League kampioenschappen werden gehouden.

Het is een lange linkse die meer dan 100 meter lang kan zijn en doordat de deining in dit gebied een kans van 85% heeft en gemiddeld anderhalve meter hoog is, is het een golf waar je een groot deel van het jaar van kunt genieten.

De gunstige wind komt uit het oosten en de richting van de swell is noordwest. De golf is surfbaar bij alle getijden, maar bij eb kan er goed gebarreld worden.

Imagen
Surf Las Américas
Surf Las Américas