Eilanden voor buitensporten

De Canarische eilandenarchipel is een waar paradijs voor extreme, avontuurlijke en natuursporten. Naast het zachte klimaat met het hele jaar door gemiddelde temperaturen tussen 19º en 24º, nodigen de orografie en het reliëf van de eilanden uit tot het beoefenen van land-, zee- en luchtsporten. Een respectvolle, gezonde en duurzame manier om van de spectaculaire natuur van de Canarische Eilanden te genieten.

Contenido

Fietsen

De Canarische Eilanden kennen een enorme verscheidenheid aan terreinen voor de beoefening van deze sport: bergwegen, routes door bossen, ruige landschappen of vulkanische bergpassen met allerlei soorten hellingen waar de fiets het perfecte vervoermiddel wordt voor het ontdekken van spectaculaire landschappen. 

Ongeacht de gekozen discipline, wielrennen op de weg, mountainbiken of bbt, wielerliefhebbers vinden hier het circuit dat bij hen past, of zij nu amateurs zijn of naar de eilanden komen om deel te nemen aan de vele professionele wedstrijden die elk jaar worden gehouden. En u hoeft geen materiaal mee te nemen, want u vindt het benodigde materiaal gemakkelijk bij verhuurbedrijven en zelfs in hotels die fietsen aanbieden als extra service tijdens uw verblijf. 
 

Título

Geniet van fietsen in de vrije natuur

Imagen
59:28
Título
Extremosfera, Trail Running
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
00:00
Título
Trailrunning - Extremesferen Reservaat
Vídeo
Póster
Deportes-Poster-Trail
Deportes-Poster-Trail
Tipo
Ancho completo
Contenido

Paragliding

De constante aanwezigheid van passaatwinden in de hoger gelegen gebieden en in het binnenland van de eilanden maakt het mogelijk het hele jaar door in de beste omstandigheden te vliegen. De Canarische Eilanden hebben een groot aantal vertrekpunten voor vluchten. Hoewel u geen professional hoeft te zijn om van deze vluchten te genieten, is het belangrijk om contact op te nemen met de vele verenigingen en scholen die u op de eilanden de beste informatie over paragliding kunnen verstrekken. Het is een ervaring om de onvergetelijke uitzichten te ontdekken en te appreciëren.

Imagen
Contenido

Klimmen

Het vulkanische erfgoed van de Canarische Eilanden is een uitstekend terrein voor alle vormen van de klimsport. Of het nu klassiek, gemengd, kunstmatig of bovenal sportief is, de verscheidenheid aan rotsformaties die geschikt zijn voor het beklimmen in een beperkt gebied is groot, zowel wat hun vorm als wat hun samenstelling betreft, waardoor op dezelfde dag op verschillende ondergronden kan worden geoefend. Het is belangrijk te beseffen dat er routes zijn voor alle niveaus, van beginners tot professionals. 

Contenido

Oriëntatieloop

Het waarderen van de diversiteit van de prachtige natuurlandschappen van de Canarische Eilanden is een toegevoegde waarde voor het beoefenen van adventure sporten zoals de oriëntatieloop. De orografie van de Canarische Eilanden vormt een echte uitdaging voor de liefhebbers van deze discipline, die elke dag meer aanhangers krijgt. Door de ononderbroken hellingen, de verschillende soorten terreinen en hun hoogten is er een groot aantal kaarten waarmee de eilanden kunnen worden ontdekt en verkend. 

Contenido

Trail Running

Het lijdt geen twijfel dat de trailrunners die naar de Canarische Eilanden komen zich gelukkig mogen prijzen dat zij zulke mooie routes kunnen afleggen als die welke de archipel te bieden heeft. Een ontdekking die stap voor stap gebeurt. Het is dan ook geen wonder dat de Canarische Eilanden het decor zijn geworden van beroemde internationale wedstrijden zoals de Transvulcania, die sinds 2009 op La Palma wordt gehouden of de veeleisende Transgrancanaria, die het eiland van noord naar zuid doorkruist en tot de belangrijkste wedstrijden op de wereldkalender behoort.

Imagen