Bodyboard in Punta Blanca

Een krachtige bodyboard golf in een natuurlijke omgeving op Tenerife

Punta Blanca is een plek voor bodyboarden gelegen in het westen van Tenerife, vlakbij Guia de Isora. Het gaat om één van de meest emblematische golven van het eiland, zowel vanwege de kracht als de natuurlijke omgeving waar deze zich bevindt. Aanbevolen voor riders van middelmatig tot hoog niveau (speciaal op de dagen met grote golven), is de golf kort maar met muren en krachtige tubes. Deze plaats, ideaal voor extreme manoeuvres, beschikt over een geweldige atmosfeer voor surfers en verwelkomt meerdere kampioenschappen op lokaal niveau.

Een plaats met een vulkanisch rif als bodem voor riders vanaf middelmatig niveau

De toegang tot de plaats Punta Blanca, met een vulkanische rif als bodem, vereist zekere voorzichtigheid: deze wordt gedaan via een vulkanische wal en het gebruik van onderkousen wordt aanbevolen. De beste omstandigheden voor het beoefenen van bodyboarden worden gegeven op de dagen met wind uit N-NO en ZO-O bij laag- of halftij, vooral tijdens de maanden van oktober tot mei. De strandzone beschikt over douches, parkeergelegenheid, restaurants en reddingswerkers.

Localidad
Guía de Isora

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
1
259
13
262
10045