Bodyboarden in Baja del Ganado

Een wilde golf ten noordwesten van La Graciosa, Lanzarote

Ten noordwesten van La Graciosa - een klein eiland gelegen ten noorden van het eiland Lanzarote - bevindt zich de plaats Baja del Ganado. Gelegen vlakbij het strand van Las Conchas, is dit een zeer wilde golf die van open zee komt en een spectaculair uitzicht biedt op het eilandje Alegranza. Deze is toegankelijk via een onverharde weg die naar het noorden voert vanaf Caleta de Sebo, de hoofdstad van het eiland. Het is een plek met een maximale graad van moeilijkheid, maar met een gemakkelijke toegang tot het water, met alle kracht van de Atlantische Oceaan die de kust aanvalt en omringd is door vulkanen.

Een plaats voor de zeer ervaren bodyboarder

Baja del Ganado beschikt over een golf op een zeer krachtig vulkaanbed, die beter aan de rechterkant breekt. De tube is kort maar zeer explosief, te wijten aan het feit dat het een kust is waar de zee met veel geweld breekt, hetgeen deze maakt tot een plaats hoofdzakelijk voor experts. Hoewel deze het hele jaar door zeer regelmatig is, zijn de beste golven te vinden in de maanden september tot mei . De meest ideale omstandigheden worden gegeven met hoog tij en wind uit het Z-ZW-ZO en een zwelling uit N-NO-NW, maar voorzichtigheid is geboden want met een krachtige zwelling is er veel stroming.

Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
8
259
13
262
10045