Bodyboard in El Confital

De beste rechtse golf van Europa voor bodyboarden

De golf van El Confital wordt verondersteld de beste rechtse golf te zijn van Europa, waarvoor geduld en respect voor de lokale bewoners wordt vereist. Deze is gelegen aan de noordkant van het Las Canteras strand, in het noordoosten van het eiland Gran Canaria, hetgeen deze maakt tot een stadse golf die zeer toegankelijk is. Het gebied is een natuurlijk landschap van kleine baaien met goudgeel zand en vulkanisch rotsgesteente die is verbonden met de stad Las Palmas de Gran Canaria door een door surfers zeer drukbezochte boulevard en door bezoekers die van de zonsondergang willen genieten.

Een plek met krachtige tubes vlakbij Las Canteras

De plek El Confital is ideaal voor het beoefenen van bodyboard op het pro-niveau. De immense vulkanische wal maakt dat deze van ver in zee komt, zich opent langs de rechterkant in een gigantische verticale muur en krachtige tubes vormt. Bij hoog tij tussen september en mei, met wind uit het O-NO en met swell N-NW-W van één tot drie meter, is hoe de golf van El Confital haar roem verdiende. De toegang tot het water kan op verschillende plaatsen van de wal worden gedaan, maar op dagen met sterke golven, is het voor uw veiligheid beter het zandpad te volgen tot het midden van het rif.

Localidad
El Confital

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045