Vilaflor de Chasna

Een mooi dorp op de hellingen van de Teide

Het mooie dorpje Vilaflor, gelegen in het zuiden van het eiland Tenerife, is gehecht aan de Teide National Park en is een oase van rust, omgeven door weidse landschappen en dennebossen. De straten en huizen vertellen het verhaal van de mensen van dit gebied van Tenerife, dichtbij en ver weg van de drukke zuidelijke resorts. Haar natuurlijke en culturele erfgoed maken een ontspannen bezoek waard.

Een Tenerife dorp met historisch en natuurlijk erfgoed

Genesteld in het natuurpark van de Corona Forestal, behoudt Vilaflor het aroma van een landelijk dorp in Tenerife. Bewijs hiervan zijn de wijnstokken, waarvan een beroemde wijn gemaakt wordt die bezoekers niet willen missen. Het behoudt een rijk historisch erfgoed, zoals de Casa del Marqués of een oude watermolen. En heeft een natuurlijke erfgoed van grote schoonheid, dat toegankelijk is via een aantal paden. Dit is het geval van de Pino enano weg, die een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Historical heritage
Patrimonio
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
10
262
10045