Tegueste Dorp

Een dorp verklaard tot Cultureel Belang

Tegueste, in het noorden van Tenerife en dicht bij de stad van La Laguna, heeft een historisch centrum verklaard tot Cultureel Belang. Niet alle dorpen kunnen deze eer opstrijken, maar de uniekheid van haar historische en artistieke accrediteert meer dan vereist deze titel. Gelegen tussen de canyons en in de buurt van het Anaga Ruraal Park is het een natuurschat van Tenerife, heeft deze stad zich ontpopt tot een benchmark van wijn en zijn landschap een zee van wijngaarden.

Bezoek wijnhuizen en leer de geschiedenis van Tegueste

Ken de geschiedenis van dit pittoreske dorpje is als een stap in hun aanbiedingen van wijn. Vanaf het VVV-kantoor, op verzoek, volgt u enohistóricas routes in agrarische landschappen en wijngaarden, waar het genot van heerlijke wijnen kan worden gemaakt. Tegueste heeft ook een compleet netwerk van goed gemarkeerde paden door de sites van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het beroemde oorspronkelijke kern van de Arañita of het interpretatie centrum en etnografische Huis Zamoranos.

Historical heritage
Patrimonio
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tegueste

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
10
262
10045