San Juan de la Rambla Dorp

Een van de mooiste historische centra van Tenerife

De weg naar het noordwesten van Tenerife heeft een halte op San Juan de la Rambla, een dorp met uitnodigend zwembad van La Laja en waarvan het historische centrum een rijk patrimonium heeft, uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed. Van het centrale plein Rosario Oramas vertrekken geplaveide straten, zoals de Alhóndiag: wandelen onder het genot van een van de mooiste stedelijke gebieden van het eiland Tenerife.

Dwalen door straten die een rijk erfgoed bewaren

Het lokale historische centrum draait om de kerk van San Juan Bautista, daterend uit de zestiende eeuw. Omheen bouwden de eerste Europese kolonisten hun huizen, zoals het geval van de Oramas, aan wiens belangrijkste gevel kunt u een prachtig balkon met houten rooster kan bewonderen. Het hart van dit dorp behoudt een rijk erfgoed van stenen huizen met pannendaken en mooie houten balkons.

Historical heritage
Patrimonio
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
San Juan de la Rambla

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
9
262
10045