Oude stad van Santa Cruz de Tenerife

Eeuwen geschiedenis van één van de twee hoofdsteden van de Canarische Eilanden

Gelegen in het noordoosten van het eiland Tenerife, behoudt de hoofdstad sporen van de tijd en een geschiedenis van meer dan vijf eeuwen. Opgericht op 3 mei 1494 door de Castiliaanse Alonso Fernández de Lugo, werd al snel een belangrijke haven aan de handelsroute tussen Europa en de Amerikaanse koloniën. Doorzeefd met tempels en historische gebouwen, onderhoudt het pittoreske gebieden in de straten van Príncipe, Weyler, San Francisco en Candelaria.

Groete baai Tenerife met kerken, markten en historische straten

De baai van Santa Cruz de Tenerife heeft zijn historische zeevarende stempel gedrukt op oude gebouwen zoals de kerk van de Concepción of het Palacio de Carta. Van het begin van de twintigste eeuw is het García Sanabria Park, dat de wijk El Toscal definieert. Met de ambience van de koloniale omgeving, trekt de markt van Onze Lieve Vrouw van Afrika elke zondag mesen met zijn populaire antiekmarkt. In de populaire straat van La Noria zijn traditionele tavernes en het hoofdkwartier van een aantal groepen van Carnaval van de hoofdstad van Tenerife.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
10
262
10045