Oude centrum van Icod de los Vinos

De welvaart die van het platteland en de landbouw kwam

In het noorden van het eiland Tenerife, is Icod de los Vinos een voorbeeld van een centrum gemaakt en ontwikkeld op basis van het gebruik van het platteland en de landbouw. Bekend door de roem van zijn wijnen in de zestiende eeuw, vind je hier een belangrijke suikerfabriek van Tenerife. Gedeeltelijk verwoest door een brand in 1798, werd ze herbouwd met zorg om de groene zones te benutten. De oude stad strekt zich uit rond de moeder kerk van San Marcos, de pleinen van Lorenzo Cáceres en Pila en het klooster van San Francisco.

Het dorp van de beroemde oude drago

Een wandeling in Icod de los Vinos is pas compleet als een bezoek is gemaakt aan de beroemde oude drago. Unieke plantensoort van de Canarische Eilanden en de andere eilanden van Macaronesia, wordt zijn leeftijd geschat op ongeveer acht eeuwen. Het historische centrum, en een traditionele architectuur, het biedt ook de kans om een konijnenstoofpot proeven met aardappelen met een goede rode wijn uit de regio. Als dessert, biedt de lokale patisserie van Icod biedt traditionele recepten zoals forel, kleine muffins en zelfgemaakte rosquetes.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Icod de Los Vinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
9
262
10045