Historische centrum van Puerto de la Cruz

De oudste toeristische bestemming van de Canarische Eilanden

In het noorden van het eiland Tenerife, werd Puerto de la Cruz in de late achttiende eeuw een van de eerste sites van belang voor het opkomende internationale toerisme. Oude haven van La Orotava, koestert het historische bezienswaardigheden, zoals Casa de la Aduana, nu voor levende kunst, rond de Plaza del Charco, de boulevard van San Telmo en de La Ranilla visserswijk. Onder de Martiánez & Tuin stranden vinde je de zwembaden van Lago Martiánez, gemaakt door kunstenaar César Manrique in 1977.

Pioneer bestemming voor natuurkenners voor een ontspannen vakantie

Met zijn lange geschiedenis vol met beroemde bezoekers als Humboldt en Berthelot, met wereldberoemde wijnen, zelfs door Shakespeare genoemd, wordt Puerto de la Cruz nu aangeboden als een ideale plek voor een rustige vakantie. Het heeft ook een groot aanbod aan winkels en een gerenommeerde keuken van internationale aard. Uw culturele tour omvat bezoeken aan de Anglicaanse kerk en zijn kerkhof en de tempels van de Peña de Francia en San Francisco.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Puerto de La Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
9
262
10045