Historische centra Garachico

Eerste haven van Tenerife in de vijftiende eeuw

In het noorden van het eiland Tenerife, biedt Garachico de mogelijkheid om te weten hoe de oudste dorpen van de Canarische Eilanden waren. Opgericht in de late vijftiende eeuw door een Genuese bankier, werd de haven een referentie in het commerciële verkeer tussen Europa en de Spaanse koloniën in Amerika. Vernietigd in 1706 door een vulkaanuitbarsting, biedt het nu rustige wandelingen door pleinen en verkeersvrije straten in de buurt van de zee, altijd met uitzicht op de Roque de Garachico.

Cultureel belang en de Gouden Medaille voor Schone Kunsten

De geschiedenis van Garachico kon worden gevonden in een wandeling door het oude centrum met gezellige afmetingen en koestert een rijk architecturaal erfgoed van de zestiende en zeventiende eeuw. Het is één van de best bewaarde en meest representatieve van de Canarische historische en artistieke centra. Het werd uitgeroepen tot zijnde van Cultureel Belang in 1994 in de categorie Historische geheel hoewel de stad ook beschikt over de Gouden Medaille voor Schone Kunsten voor zijn kunstschatten. Het bezoek aan Garachico kan worden aangevuld met natuurlijke landschappen als Caleta de Interián, de Chinyero vulkaan en de kliffen van La Culata.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Garachico

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
9
262
10045