Gehucht Taganana

Een gehucht in het hart van Anaga Ruraal Park

Het gehucht Taganana is de belangrijkste populatie centrum in het Anaga Ruraal Park. Gelegen in het zuiden van dit waardevolle natuurgebied in het noordoosten van het eiland Tenerife, heeft het niet alleen de charme van het landschap eromheen, maar de oude smaak van de oude volkeren van Tenerife. In feite is het een van de eerste nederzettingen gesticht door de spaanse veroveraars. Zie in Taganana historische waarden, ondersteund door twee van Cultureel Belang: Kerk van Onze-Lieve-Vrouw de las Nieves en de hermitage van Santa Catalina.

Juwelen en cultureel erfgoed van Tenerife

We bevelen aan om toegang te krijgen tot dit dorp in het noorden, het bos van Las Mercedes, een van de oudste in Europa en in de kronkelende weg die afdaalt tussen de ravijnen. Het centrum van het dorp is de Plaza de Nuestra Señora de las Nieves, een rustige ruimte waar de lokale bevolking in de schaduw van de Indiase lauweren worden ontmoet. De etnografische waarde van Taganana is duidelijk in hun wijnpersen uitgehouwen in de rotsen zelf of in de beroemde wijk van Portugal, een echt juweel.

Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
10
262
10045