Buenavista

Een mooi dorp aan de voet van de berg

Buenavista is het laatste dorp in het noorden van Tenerife; de weg komt tot hier en later is het bergachtig fort van Teno. Deze noordelijke stad woont aan zijn voeten, maar zijn charme is niet alleen in het prachtige omringende landschap. Het is uitgeroepen tot cultureel belang in de Historische Categorie, door het uitzetten van de statige straten en talrijke voorbeelden van kleine, traditionele huizen die bijdragen tot de mix van stijlen gebracht door de veroveraars.

Een wandeling door de straten en oude pleinen

Het begin van het bezoek moet beginnen in de kerk en plein los Remedios, een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Rondom vind je de gebouwen van de zestiende en zeventiende eeuw die zorgvuldig zijn gerestaureerd en die een stad vormen met eigen karakter. In de belangrijkste straten zijn er kleine betegelde huizen, zoals de straat van El Chorro, waarin de oude wasplaats, van onbetwistbare etnografische waarde. Op het einde, kunnen we niet weggaan zonder een bezoek aan het nationaal bekroonde patisserie "El Aderno".

Historical heritage
Patrimonio
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
9
262
10045