Tazacorte Dorp

Een stad vol historisch erfgoed te midden van banaanplantages

Tazacorte heeft het enige museum in Europa dat zich toelegt op bananen met de categorie van de Beschermde Geografische Aanduiding. Maar dit dorp van de noordwestelijke kust van La Palma is meer dan een enorme zee van bananenbomen. Haar oprichtingskern, dewijk Charco, heeft een groot erfgoed en historische en artistieke waarde, zoals blijkt uit de huizen van de zestiende en zeventiende eeuw. Een bezoek aan dit mooie dorp zal een aangename smaak laten aan de meest veeleisende bezoeker.

Van het historische centrum tot de wandeling langs de kust

De stranden van Tazacorte zagen de eerste landing van de Spanse conquistadores in de late vijftiende eeuw; in feite is de eerste kerk gebouwd in La Palma hier, onder de aanroeping van St. Michael de Aartsengel. In de schaduw van de pergola van Plaza España kunt u uw verbeelding laten over deze historische feiten, terwijl decoratieve tegels meegenomen uit Sevilla te bewonderen zijn. En na de pauze en rust, kunt u de rit van de kust nemen, die gaat naar de ruige kust van Tazacorte.

Historical heritage
Patrimonio
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
5
9
262
10045