San Andrés

Het meest charmante dorpje van het noorden van La Palma

Om het dorp San Andrés bezoeken, in het noordoosten van La Palma, moet men de grootste brug van een enkele boog in Spanje oversteken. Na het oversteken kan je naar een van de meest charmante dorpjes van het eiland, hoofdstad van de regio sedert eeuwen, zoals blijkt uit zijn traditionele herenhuizen van rijke kooplieden. De gevels rond de Renaissance kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Montserrat vertonen decoratieve reliëfs en balkons met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Geplaveide straten en wegen die lopen naar de kust van La Palma

Met het uitzicht op de zee altijd aanwezig, blijven de geplaveide straten van San Andrés zoals eeuwen geleden en de huizen met grote ramen kunnen worden bewonderd. Het centrum draait rond de kerk en het prachtige plein met dezelfde naam, een bijna unieke set op het eiland. Het nabijgelegen plein Alameda is een paradijs voor de zintuigen en, als u zin heeft in een wandeling naar de kust, kunt u de boulevard naar de Azul vijver nemen om te genieten van een welverdiende bad.

Historical heritage
Patrimonio
Public transport
Restoration
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
5
9
262
10045