Porís de Candelaria

Un "pueblo" en una cueva

Único y espectacular. Estos son los dos adjetivos que pueden definir el pequeño asentamiento de Porís de Candelaria. Escondido en el municipio de Tijarafe se encuentra esta joya de la isla, un conjunto de casa blancas que los habitantes de la isla construyeron hace más de 100 años dentro de una cueva de 50 metros de altura.

Un paseo en barco

Una de las mejores maneras de llegar hasta Porís de Candelaria es en barco, saliendo del cercano Puerto de Tazacorte. Existen varias compañías que ofrecen una expedición marina guiada. El trayecto tiene como aliciente la posibilidad de avistar defines o ballenas durante la travesía.

Localidad
Poris de Candelaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
5
9
262
10045