Oude stad van Santa Cruz de La Palma

Oude Haven, religieuze tempels en bewerkte houten balkons

In het oosten van het eiland La Palma, is Santa Cruz - de hoofdstad - een lang historisch erfgoed. Opgericht op 3 mei 1493 door Alonso Fernández de Lugo, was een belangrijke haven op de route tussen Europa en de koloniën in Amerika. De zestiende eeuw was de bloeitijd als derde grootste haven in Europa na Antwerpen en Sevilla. Historische en artistieke centrum, heeft de stad een overvloed aan tempels met Vlaamse religieuze kunst en een unieke set van bewerkte houten balkons met uitzicht op de zee.

Geplaveide straten tussen Vlaamse retabels, eiland musea en theaters

Als zetel voor het eerste Tribunal de Indias, zag Santa Cruz de La Palma vele rijkdommen die de Spaanse brachten uit hun koloniën in Amerika. De stad behoudt een groot erfgoed in architectuur met koloniale herenhuizen tussen de straten gemaakt van kasseien. Dit rustige stadje heeft culturele bezienswaardigheden zoals het eiland Historisch Museum, met een opmerkelijke collectie van kunst en schilderkunst, evenals de teaters chico en Circo de Marte.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de La Palma

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
5
9
262
10045