Boerderij La Tosca

Charmant gehucht in een bos van Canarische Drago bomen

La Tosca is een gehucht in de buurt van Barlovento, ten noorden van La Palma, met grote uniciteit: gelegen in het midden van een bos van drago bomen, een van de grootste populaties van deze boom endemisch in de Canarische Eilanden. Slechts twintig mensen leven in La Tosca, omgeven door akkerland en deze raadselachtige bomen welke sinds de Middeleeuwen de aandacht vestigden van de Europeanen, met talloze legendes rondom gecreëerd.

Een wandeling naar de boerderijen van La Tosca

Maar verder dan de legendarische geschiedenis vertelt men ons dat de inwoners van La Tosca en nabijgelegen dorpen de vezel gebruiken om touw te maken, en dat deze kleine kern van de natuurlijke hulpbronnen heeft geleefd die om hen heen bestaan. Vanuit het nabijgelegen dorp Barlovento kan een leuke excursie naar deze groep van traditionele droge stenen huizen gemaakt worden en krijg een prachtig uitzicht op de omliggende klippen van de kust.

Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Barlovento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
5
9
262
10045