Tejeda Dorp

Vakantie op het platteland in de bergen van Gran Canaria

Tejeda, in de centrale top van Gran Canaria, smaakt naar amandelen, vruchten waarop het is gebaseerd; op die van haar traditionele basis van dit vruchtgebak. In een landschap van geulen in de schaduw van Roque Nublo, symbool van het eiland, straalt deze stad rust en charme uit. Het is de ideale plek voor een vakantie op het platteland ver van de drukte en de stress waar we verleid worden door de schoonheid van de bergen en de krachtige balsem van het unieke karakter van dit deel van het eiland.

De essentie van een traditioneel Canarisch dorp

Net als veel andere plaatsen op het platteland op de Canarische Eilanden, is het epicentrum in de kerk. De omliggende straten behouden witte huisjes, sobere muren en dakpannen. Aan de buitenkant zijn er kleine tuinen met bloempotten. Dit is het geval van het Museo de las Tradiciones, een gebouw van traditionele architectuur waarin u de landelijke manier van leven van de mensen van Tejeda ontdekken kand door de geschiedenis heen.

Historical heritage
Patrimonio
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045