Oude stad van Teror

Een stad geboren rond de Virgen del Pino

Gelegen in het noordelijke deel van het eiland Gran Canaria, is de stad van Teror een van de oudste bewoonde van de zeven Canarische Eilanden. Opgericht na de verschijning van de Maagd in 1481 en verklaard tot Maria dorp in de late zestiende eeuw, heeft Teror een enorm religieus erfgoed dat een basiliek, kloosters en huizen van adellijke families omvat. De Real de la Plaza straat is het sociale en commerciële centrum van deze stad voor vijf eeuwen.

Zondag wandelen met eerbied voor de banketbakkers tradities en de bekende worst

Gewaardeerd voor het werk van hun banketbakkers, heeft het dorp Teror een lange traditie van typische bakkerij in Gran Canaria. In de cisterciënzer klooster populaire verkoopt men smeerbare worst, boter, forel, marsepein en anijs donuts. Op Finca de Osorio vind je begeleide natuurwandeling reizen. En op zondag bezielt een markt de feestelijke ochtend in het centrale plein van het dorp met zijn brede scala van lokale producten, sieraden en houtwerk en textiel.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Teror

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045