Oude centrum van Agüimes

Oud overblijfsel van de verovering van de Canarische Eilanden

Gelegen ten zuidoosten van de hoofdstad van Gran Canaria, was de Agüimes gemeente een van de eerste bevolkingscentra van de Spaanse verovering van het eiland in 1491. Gemaakt als zetel van bisschoppelijke heerschappij in opdracht van de katholieke koningen, leeft het nu van een breed scala van accommodaties aangepast aan de omgeving en het toenemende verkeer van goederen in de haven van Arinaga.

Bezoek uit inheemse dorpen tot de kerk van San Sebastian

Zoals in veel van de Canarische Eilanden, zag Agüimes in de voorbije eeuwen veel emigratie naar Amerika. Overwonnen tijden omdat er welvaart kwam als gevolg van een betere benutting van de watervoorraden. Sinds de zestiende eeuw worden suikerriet, tomaten en komkommers geplant. Onder de culturele waarden vind je de kerk van San Sebastián. Wordt ook aanbevolen: een bezoek aan gebieden van Canarisch etnografisch belang zoals de oude inheemse dorpen Temisas en Guayadeque.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045