Historische centrum van Arucas

Agrarische economie: eerst varkens en dan bananen

Gelegen in het noordelijke deel van het eiland Gran Canaria, weerspiegelt de stad van Arucas de economische boom genoten door de eilanden van de opkomst van de landbouw, eerst met varkens en vandaag met banaan. Herbouwd na de brand die de Castilianen diende voor de verovering in 1478, won het de titel van stad in de late negentiende eeuw. Haar Guanche naam Arehucas werd hun merknaam van de beroemde lokale rum, die wordt geproduceerd in een fabriek van de negentiende eeuw. Het is open voor bezoekers.

De kerk van San Juan Bautista, is omgedoopt eiland Katedraal

In het historische en artistieke erfgoed van de stad Arucas staat de kerk van San Juan Bautista, tempel, die het volk detotkathedraal heeft omgedoopt sinds de wederopbouw in de vroege twintigste eeuw. In neo-gotische stijl, heeft het een opmerkelijke artistieke schat, met beelden van Italiaanse afkomst en Vlaamse schilderijen en van de Andalusische scholen. Bovengronds verdienen het Gourie park en de botanische tuin van de Hesperiden twee afzonderlijke ritten op het park, die werd gebouwd in 1880.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Arucas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045