Historische centra Telde

Ontdek de oudste stad van Gran Canaria

Buiten zijn meer dan 100 honderd archeologische sites, sporen van hun pre-Spaanse verleden, heeft Telde, ten zuidoosten van Gran Canaria, een rijke religieuze geschidenis in altaarstukken, in een prachtige koloniale huizen erfgoed - kleurrijke en grote balkons-, en schattige smalle geplaveide straatjes. Het hart van de oudste stad van het eiland is vol met kleine koninkrijken met hun eigen kerken en pleinen, die worden genoten in de schaduw van hoge bomen. Het historische Telde, verrast in elk van zijn hoeken.

Zie de kerk van San Juan Bautista en het Museo León y Castillo

De teldense schoonheid ligt in zijn wijken. San Juan, zijn patroonheilige, is klein en elegant, met de uitmuntendheid die hun adellijke huizen geven, zijn plein en het schitterende Vlaamse altaarstuk van de kerk van San Juan Bautista. Na het zien van het Casa Museo León y Castillo en de kerk van San Pedro Martir, verschijnt de wijk San Francisco. Rustig en pittoresk, geeft het veel schoonheid in uw straat Altozano, in vroeger bewoonde grotten van Baladero of op het honderdjarige aquaduct dat zijn naam draagt, een echt symbool van de stad. En tot slot, San Gregorio, met zijn Virgen van Los Dolores.

Type
Historisch centrum
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Telde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045