Historische centra Ingenio

Een stad geboren uit suikerriet

Gelegen in het zuidoosten van het eiland Gran Canaria, toont de stad Ingenio de verworvenheden van de hoogconjunctuur die de regio door de opkomst van de landbouw in de zestiende eeuw. De teelt van suikerriet vergemakkelijkt door verloop van wat indertijd een afhankelijke wijk van het naburige Agüimes was. Vandaag de dag heeft de stad twee historische gebieden: het Oude Stadsplein en de wijk Candelaria van Carrizal, met de kerk van Onze-Lieve-Vrouw del buen Suceso.

Werk in de landbouw tussen de rijke natuurlijke gebieden

Gesmeed tussen water, met boerderijen voor landbouwkundig gebruik en riet, wordt de stad Ingenio grotendeels bepaald door de nabijheid van drie indrukwekkende natuurlijke monumenten van het eiland Gran Canaria: de ravijnen van Guayadeque en Draguillo en het natuurreservaat van Marteles. In de oude stad, waar verschillende huizen van de traditionele Canarische architectuur bewaard zijn gebleven, vind je het Nestor Alamo Park, waar u de hoogste palmboom van Canarische Eilanden kan zien, een dertig meter hoog.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Ingenio

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045