Firgas Dorp

Een waterval in het midden van een historische stad

In het noorden van Gran Canaria, is Firgas, een kleine stad vol van grote charme.

Prachtig uitzicht naar het noorden van Gran Canaria en charmante straatjes

Het zenuwcentrum van het dorp is het plein van de San Roque kerk. Vanuit het oogpunt van de eerste krijg je een van de beste uitzicht op de Atlantische Oceaan en van het ganse noorden van Gran Canaria. De oude watermolen, de oudste nos steeds in gebruik op de Canarische Eilanden, is gerestaureerd voor bezoekers om er van te genieten. En als de wandeling tussen de oude huizen en straten met versierd tegels tot eetlust leidt, kunt u uitstekend gegrild vlees proeven in veel van hun grillrestaurants.

Historical heritage
Patrimonio
Type
Historisch centrum
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Firgas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045