Fataga

Ontdek de charme van een klein dorpje tussen ravijnen

De prachtige bergen die kunnen worden gezien vanaf de weg, op de weg die leidt naar Fataga, zijn als de charme van deze kleine stad in het zuiden van Gran Canaria en gaan verder dan het pittoreske. Dit is een aangename en heerlijke hoek van goed bewaarde witte huizen, kleine en smalle straatjes, en bloemen, veel bloemen versieren dit dorp, gelegen op de top van een vallei met dezelfde naam en omgeven door rotsen, pijnbomen en weelderige en unieke palmbomen.

Kameel rijden door de vallei van Las Mil Palmeras

Dakpanne, palmbomen, houten balkons en vruchtbaar land kijken uit te midden van een suggestief landschap waar het leven wordt geleefd zonder haast, bijna zoals eeuwen geleden. Wie wil worden omhuld door de atmosfeer moet alleen dwalen door de geplaveide straatjes, bezoek de enige kerk, San Jose, zijn museum, of een oude watermolen. Meer voor vakantiegangers zijn restaurants en souvenirwinkels en reizen per kameel door haar kloof, ook wel bekend als Vallei van de Duizend Palmen. Een exotische tour in een landschap met uitzicht naar duizeligheid.

Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045