El Carrizal de Tejeda

Boerderij met ambachtelijke traditie in Gran Canaria

Deze boerderij in het centrale deel van de toppen van de Gran Canaria ontleent zijn naam aan de overvloed van gemeenschappelijke riet. El Carrizal was beroemd in zijn tijd voor vakmanschap om rieten daken en hutten te maken. Vandaag wordt het riet nog steeds gebruikt voor het maken van manden en bezems. Dit kleine dorpje, omgeven door het prachtige geologische landschap van het bekken van Tejeda, heeft een prachtige charme met zijn huizen bijna hangend aan de klif, witgekalkte en pannendak en bijna vallend van de klif, omringd door het prachtige geologische landschap van het Tejeda bekken.

Een droom landschap in Tejeda

Het is raadzaam om El Carrizal de Tejeda te volgen van de weg naar de dam, waar u kunt genieten van een spectaculair landschap. Eenmaal in het dorp, moet u toch naar de oude hermitage van San José, met zijn oude beelden. Dit dorp is een stopplaats voor vele wandelaars die oversteken naar de geologische bezienswaardigheden van Tejeda. In de bar van het dorp kunt u genieten van een drankje, terwijl een zonsondergang er aantrekkelijk is: de zonsondergang vallen doordiepe ravijnen, en in de verte de horizon is het eiland Tenerife zichtbaar.

Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045