Boerderijen van Temisas

Een geheel verklaart tot typische Canarische Boerderij.

Temisas is een klein landelijke complex van Zuidoost Gran Canaria, dicht bij het centrum van Agüimes Stad. Dit populaire dorp wordt gekenmerkt door het handhaven van een binnenlandse architectuur, lage gebouwen, gemetselde muren gewit met kalk gips of vol met Arabische tegels en plafonds met twee of vier wateren. Temisas heeft een interessant historisch erfgoed en heeft de titel van typsch Cananarisch boerderij, uitgereikt door de regering van de Canarische Eilanden.

Extra Virgin olijfolie "Caserio de Temisas"

Maar niet alleen hun flirterige witgekalkte huizen maken het Temisas gehucht dermatig leuk. Het omliggende landschap is ook van groot belang waar je de endemische Canarische Eilanden dadelpalm vindt. Spreken van Temisas is ook spreken van hun olijfgaarden, bijna uniek in de Canarische Eilanden, en die een uitstekende olie geven. Het dorp heeft olijfmolens uit de zestiende eeuw en vandaag de dag gebruiken vele olijventelers de gemeentelijke molen om de virgin olijfolie genaamd "Dorp van Temisas" te produceren.

Restoration
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
9
262
10045