Ayagaures

Een verborgen boerderij tussen ravijnen

In het zuiden van Gran Canaria, tussen verborgen ravijnen, is het gehucht Ayagaures. De bewoners wonen in traditionele huizen, gebouwd met stenen van de vallei zelf in het midden van een dor landschap, maar bezaaid met inheemse vegetatie. De verscheidenheid aan traditionele activiteiten samen in deze kleine kern, zoals vee of steenwinning, hebben een waarheidsgetrouwe weergave van het land, waar hun kleine gebouwen van steen van eigen steengroevengebied, zich lijken te mengen met het landschap .

Een van de belangrijkste dammen van Gran Canaria

Zijn naam, van Aboriginal afkomst, betekent '' tussen twee bergen ''. Ayagaures benadrukt de schoonheid van zijn dam, een van de belangrijkste reservoirs van Groot Canaria-- en haar sobere karakter met palmen, drago bomen en dennen met nederige huisjes die het landschap bevolken. Hoewel u met de auto kunt rijden naar deze plek, is het aanbevolen dat de mooie wandeling vanaf San Bartolomé te doen, wiens VVV-kantoor alle nodige informatie zal geven.

Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
10
262
10045