Pozo de las Calcosas

Traditionele architectuur van El Hierro

In het noorden van het eiland El Hierro is een van de meest charmante dorpjes van het eiland door haar eigenaardigheid. Deze ligt in de manier van het bouwen van hun huizen op het eiland bekend als "casas pajeras" met blote muren van vulkanisch gesteente en het dak gemaakt met rogge stro, bekend staat als "colmo". De etnografische waarde van de enclave van de Pozo de las Calcosas is zeker, want het is een soort openluchtmuseum van architectonische tradities voor El Hierro.

Een dorp voor de zomer aan zee

De Pozo de las Calcosas heeft nog een andere bijzonderheid: het is een zomerverblijf voor de bewoners van het nabijgelegen stadje El Mocanal. Gelegen aan de voet van de ruige noordkust van El Hierro, is het toegankelijk via een slingerend pad. In de afgelopen jaren is het een poging gedaan om het type aansluiting van alle huizen te behouden, dus je moet wandelen tussen de smalle steegjes gemaakt om een deel van de essentie te kennen van El Hierro.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
7
9
262
10045