El Mocanal

Een traditioneel en uiterst charmant gehucht

Het schilderachtige dorpje El Mocanal, omgeven door graslanden en landbouwgronden, ligt in het noorden van El Hierro. Dit traditionele gehucht licht vlak bij El Pozo de las Calcosas, een badplaats met spectaculaire natuurlijke zwembaden, ideaal voor een verfrissende duik in het kristalheldere water. Ook beroemd zijn de ambachtelijk vervaardigde vloerkleden voor de dag van El Corpus, een feestelijkheid waar elk jaar heel wat bezoekers op afkomen. Deze prachtige plaats is ideaal voor wie op zoek is naar rust en wil genieten van de opmerkelijke schoonheid die verborgen is in dit charmante gehucht en de omgevende landschappen.

Plekjes die geschiedenis uitstralen

El Mocanal is een doorgangsplaats geworden voor alle reizigers naar of uit de Vallei van El Golfo via de tunnel van Los Roquillos. Het intact gebleven agrarische karakter zorgt voor die extra aantrekkingskracht, met bijzondere plekjes waar de traditionele architectuur met smalle en nauwe straatjes en pleintjes zijn bewaard gebleven, alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Profiteer en breng een bezoekje aan de historische kerk van San Pedro, gebouwd in de 15de eeuw. In dit prachtige dorpje zijn oude tradities bewaard gebleven, waardoor het authenticiteit en karakter uitstraalt.

Historical heritage
Patrimonio
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
7
9
262
10045