Trail Running op Tenerife

Een uitdagende trail running route in het zuiden van Tenerife

De tocht begint in het zuiden van het eiland Tenerife, en wel in het dorp Vilaflor, op bijna 1400 meter hoogte. Na een zware klim van 1100 meter kom je op de Degollada de Guajara, een streek met een spectaculair uitzicht op de Teide en het eiland La Gomera. Van daaruit volgt er een afdaling van een kilometer naar het pad van de Siete Cañadas, waar de route verder gaat.

Bergtocht door het Nationale Park van de Teide

Na 6 kilometer zonder noemenswaardige hoogteverschillen tussen het vulkanische Malpaís en lavarotsen, kom je bij de Parador van de Teide, een ware reis naar de maan. Een uitdagende trail van in totaal 20 kilometer die de laatste jaren als Ultratrail deel uitmaakt van de Blue Trail. Zorg voor een heel goede bescherming tegen de zon en drink veel.

Distance
20 km
Max height
2.500 m
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045