Teide - Puerto de la Cruz

Deze route in het noorden van Tenerife, daalt via Teide af naar de kust van Puerto de la Cruz. Dit is een mooie route en het tweede deel van de Tenerife Bluetrail Race.

Vanaf het bezoekerscentrum van Las Cañadas del Teide leidt de route u over de vulkanische paden van het nationale park vooraleer aan te komen bij Fortaleza. De paden zijn hoog gelegen maar goed uitvoerbaar. De afdaling begint bij Chanaija en loopt door het woestijnachtige gebied van Las Cañadas tot bij het Asomadero-gebied.

Vanaf daar bevindt u zich in een labyrint van paden bedekt met vegetatie, waar het moeilijkste deel zich aandient om u bergafwaarts naar Los Realejos Altos te leiden. Vanaf dit punt gaat de route over in een kustweg die loopt tot aan de haven van Puerto de la Cruz.

Distance
25 km
Negative slope
2.500 m
Positive slope
400 m
Localidad
Cañadas del Teide - Puerto de la Cruz
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Teide - Puerto de la Cruz
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Teide - Puerto de la Cruz
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045