Trail Tías

Deze route gelegen aan de oostkust van Lanzarote gaat van Tías naar Uga terwijl u maar liefst 9 verschillende vulkanen passeertMet als vertrekpunt Tías, klimt u doorlopend over een onverhard spoor tot u Montaña Blanca bereikt. De goed uitvoerbare afdaling van Montaña Blanca verloopt snel, over uit zwart grind bestaande onverharde weg die langs de vulkanen en heuvels loopt.

De klim van naar Guardilama is niet te onderschatten, deze bestaat uit een vulkanische kegel met gaten en is van binnenuit opgebouwd uit droge muren in lavasteen. Vanaf de vulkaantop heeft u een spectaculair uitzicht over de kust van Fuerteventura en Lanzarote en in de richting van het binnenland over Timanfaya en la Geria. De route met als bestemming Uga, gaat verder langs makkelijke paden met enkele afdalingen in de losse zwarte vulkanische grind, lokaal beter bekend als Rofe.

Dit is een erg leuk route die daalt en stijgt, door en langs de verschillende vulkanen. Sommige delen zijn iets technischer door de paden met losliggende stenen, maar de meeste zijn goed uitvoerbaar.

Distance
24 km
Negative slope
1.400 m
Positive slope
1.500 m
Localidad
Tías

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
3
257
13
262
10045