Barranco de la Paja

Deze route gelegen aan de westkust van Lanzarote verloopt in een lus, beginnend en eindigend in het bekende Famara.
Vanaf de bungalows van Famara voert de route u door de dichte groene vallei van La Paja. Deze klim is een vrij technische uitdaging. Na het bereiken van de top gaat u richting Haria waar u het magische Bosquecillo-gebied en de groene vallei van Haria doorkruist over gemakkelijke paden met enkele technische onderdelen. Het passeren van de 3 toppen van de del Risco geeft een ongelooflijk prachtig uitzicht. De route leidt vervolgens naar Haria door middel van een bergafwaarts pad bestaande uit zwart zand.
Bij Haria stijgt de route opnieuw tot aan de Camino Real (oude stenen weg) en het bereiken van de Las Nieves. Vanaf hier hebt u een adembenemend uitzicht over Famara en de Risco regio. Uw weg terug naar Famara bestaat uit een leuke en snelle afdaling door de vallei van Maramajo. Dit is een ingewikkelde, maar goed uitvoerbare route die u een adembenemend uitzicht geeft over zowel de oceaan als de bergen. Lopen langs de kliffen en door de prachtige valleien maakt deze route erg spannend.
Distance
27 km
Negative slope
1.500 m
Positive slope
1.500 m
Localidad
Teguise

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
3
257
13
262
10045