Trail San Mateo

Deze route is gelegen in het noordoosten van Gran Canaria en verloopt langs een veranderend landschap dat u meeneemt van Telde naar San Mateo.

Het parcours begint in het bewoonde gedeelte van Telde om vervolgens over te gaan in een natuurlijke omgeving dwars door een ravijn. Vanaf Cuevas Negras begint de langste klim van de route. Hier verandert het parcours van karakter, via paden tussen twee grotere valleien, loopt u helemaal door tot net voor Mirador de la Cruz.

De eerste helft van de route is droger en langs sommige delen van de paden groeien cactussen & aloë vera planten. Eens de route richting San Mateo omhoog klimt, neemt de vegetatie toe en worden de paden technischer.

Distance
16 km
Negative slope
600 m
Positive slope
1.300 m
Localidad
Vega de San Mateo
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
San Mateo
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
San Mateo
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045