Trail Running door Tamadaba

Een uitdagende route met uitzicht op de Roque Nublo

Deze rondtocht gaat door het prachtige natuurpark van Tamadaba en door mooie streken in het noordwesten van Gran Canaria. Hij begint in Agaete, in de wijk San Pedro. Een zeer uitdagende tocht van 39 kilometer, alleen geschikt voor zeer ervaren hardlopers. Tijdens de tocht krijg je indrukwekkende uitzichten op de Roque Nublo, de Roque Bentayga en de kom waarin Tejeda ligt; dit alles nog verfraaid door een van de best bewaard gebleven dennenbossen van het eiland.

Een van de spectaculairste afdalingen op Gran Canaria.

De tocht begint met een klim naar Lomo del Palo, met 1000 meter positief hoogteverschil, een klim die doorgaat tot Los Moriscos, dat met zijn 1534 meter het hoogste punt van de tocht is. Vanaf hier kom je achtereenvolgens langs het dorp Artenara, de stuwdam van Las Hoyas, die van Samsó en de pelgrimsroute, een van de spectaculairste afdalingen van Gran Canaria. Logistiek gezien een handige tocht (de tocht heeft hetzelfde begin- als eindpunt), maar wel een tocht die goed gepland moet worden en waarvoor je over een uitstekende conditie moet beschikken.

Distance
38,83 km
Max height
1.599 m
Localidad
Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045