Trail Firgas

Deze route in het noorden van Gran Canaria in de Firgas-zone, staat bekend als de 'Ruta Doramas', een route met doorgaande afdalingen en beklimmingen.

Vanaf Firgas dalen de paden af over grotere wegen en langs woonwijken in de richting van San Andres. Daar klimmen de paden terug omhoog door groene, weelderige vegetatie in het El Pedregal gebied. Hier gaat de route over van rode (opgelet voor modder en plassen bij regenachtig weer) naar onverharde paden die zeer glad kunnen zijn. Via een behoorlijk steile helling gaat het pad verder omhoog en omlaag richting Firgas door groene valleien en weelderige vegetatie.

De valleigebieden zijn zeer technisch en sommige paden zijn door de heuvelachtig natuur en weelderige vegetatie, smal en moeilijk uitvoerbaar.

Distance
34 km
Negative slope
2.100 m
Positive slope
2.100 m
Localidad
Firgas
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Firgas
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Firgas
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045