Fontanales - Garañón

Met het vertrekpunt in Fontanales en eindpunt in het bos van Garanon neemt deze route u mee langs een fantastisch landschap. De twee langere klimmen tot Cruz de Tejeda, Roque Nublo en door Roque Nublo zijn de hoogtepunten van dit parcours.

Vanaf Fontanales daalt de route af naar Valleseco om vervolgens over technische paden te stijgen en te dalen door de weelderige ravijnen tot uw aankomst in Teror. Daar leidt de route verder naar Cruz de Tejeda met een lange klim naar Talayón. Vanuit Cruz de Tejeda, begint een mooie afdaling naar Tejeda, tot u aankomt bij La Culata waar de zware klim naar Roque Nublo aanvangt. Vanaf dit punt verloopt de route over technische paden en afdalingen en bent u omringd door pijnbomen en een prachtig landschap dat u naar La Garanon leidt.

Dit is een prachtig en verbazingwekkend deel van het Transgrancanaria parcours. De beklimmingen en afdalingen zijn zeer technisch.

Distance
37 km
Negative slope
1.950 m
Positive slope
2.730 m
Localidad
Moya - Tejeda
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Fontanales - Garañón
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Fontanales - Garañón
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045