Klimmen Las Cañadas del Teide

klimmen op meer dan 2.000 meter hoogte in Tenerife

Je mag niet de meest verticale wanden van de Canarische Eilanden verwachten, maar het klimmen in de prachtige natuurlijke landschap van Las Cañadas, in het Teide National Park, in de buurt van de hoogste berg van Spanje, is een unieke ervaring die op meer dan 2.000 meter kan beleefd worden. Gelegen in het centrum van Tenerife, verbergen spectaculaire vulkanische formaties veel gebieden klaar voor alle modi. Een van de meest populaire is Cañada Capricho met routes uitgerust voor sport modaliteiten en in blok.

De routes van La Catedral en de Roques de García

Een favoriet voor klimmers waar klimmen is toegestaan zonder beperkingen, is de Roque la Catedral, een indrukwekkend vulkanisch gesteente. Met een maximale hoogte van 120 meter, heb je vele routes aan de westzijde, hoewel de noordzijde een hogere atmosfeer en verticaliteit hebben. Deze rotsformatie is onderdeel van Roques de García, een van de meest bezochte plaatsen in het Teide Nationaal Park, met ontzagwekkende naar de Ucanca vlakte, met opvallende geologische rijkdom.

Localidad
La Orotava

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045