Het beklimmen van de klif Guaria

Sport langste klimroutes berg Tejina

Een van de meest spectaculaire klim gebieden van Tenerife ligt in de klif Guaira, in het park Natuurparkmonument Tejina, een beschermd landschap van de stad van Guia de Isora, gelegen in het zuidwesten van het eiland. Deze oude vulkanische muren zijn gastheer van de langste sport routes van het eiland - Rond 90 -, hoewel de vorm van de rotsen ook mogelijk maakt dat dit kan worden gecombineerd met de klassieke modus in verschillende lengtes van touw, en velen beschouwen het de beste plek voor klimmen van Tenerife.

Klimmen in een beschermd landschap, met een jaarlijkse vergunning

De klif Guaria herbergt een aantal bedreigde soorten, zoals de Barbarijse Valk, net als de slechtvalk, dus in verschillende sectoren van debroedperiode is er een beperking. Als je in een beschermde natuurlijke landschap bent zijn specifieke regels om te klimmen, wat kan worden beoefend met een jaarlijkse vergunning van het milieu gebied van de Cabildo. Ten aanzien van de tijd, de meest aan te raden tijd is van maart tot november, alsdaarde zomermaanden meestal behoorlijk warm zijn.

Localidad
Guaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045