LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
···

Tenerife

De schaduw
van de grote
vulkaan

···
Video bekijken Wandelpaden Tenerife
CANARISCHE ARCHIPEL

Na een route van zes uur komen we aan op de hoogste top van Spanje om de enorme schaduw te zien die de op twee na hoogste vulkaan ter wereld, op bijna 4.000 meter hoogte, over het eiland en de zee werpt.

DE CAÑADAS DEL TEIDE

De Roque Cinchado is samen met de Teide waarschijnlijk het meest gefotografeerde natuurelement in dit indrukwekkende natuurgebied. Na dit bezoek gaan we op weg naar de Montaña Blanca, in het hart van het Nationale Park Teide, waar we dankzij een uitgebreid wandelroutenetwerk de schoonheid van deze vulkaan kunnen bewonderen. Wij nemen route 7, richting Mirador de La Rambleta om zo hoog mogelijk te komen.

BERGHUT VAN ALTAVISTA

Via deze route komen we bij de berghut van Altavista, de hoogste berghut van Spanje, op 3.270 meter. De wandeling duurt gemiddeld zo'n 4 à 5 uur om hier te komen, maar het is de moeite waard. We wandelen verder om de laatste 2 uur tot aan de krater af te leggen.

TOP VAN DE TEIDE

We bevinden ons op 3.720 meter boven de zeespiegel. Ik wilde de schaduw van de Teide bij zonsondergang zien en het landschap was werkelijk verbluffend. Ik stond er perplex van.

NOTEER DEZE TIP/AANBEVELINGEN

- Je kunt de schaduw van de Teide zowel bij zonsondergang als zonsopkomst zien.
- Neem warme kleding mee en draag bergschoenen ongeacht het jaargetijde. 
- Reserveer van tevoren de vergunning om naar de top te gaan, als je op dezelfde tijd aankomt dat de kabelbaan in bedrijf is (raadpleeg tijden afhankelijk van het seizoen).
- Als je naar de krater wilt gaan, raden we aan rond 05:00-05:30 uur vanuit de berghut te vertrekken om deze vóór zonsopkomst te bereiken. Om te overnachten moet je vooraf ook hebben gereserveerd. Als je in de berghut overnacht en de top vóór 09:00 uur bereikt, hoef je geen vergunning om naar de krater te gaan aan te vragen.